Stap 1: De “no sweat” intro.

Je hebt besloten om fitter en sterker te worden dan ooit tevoren – geweldig! Dit is de eerste — en belangrijkste — stap om je doelen te bereiken. De rest mag je aan ons overlaten. Het is onze missie om jou optimaal te ondersteunen. Geen betere plaats om dit te doen dan bij Alife Athletics: de CrossFit community van CrossFit Hasselt

Hoe gaat het in zijn werk?

‘no sweat’ intro

De naam zegt het al: no sweat. Je maakt dus voorlopig je borst nog niet nat en springt binnen voor een vrijblijvende kennismaking. De coach leert je kennen en geeft uitleg over de verschillende mogelijkheden. Je leert ook meer over Alife Athletics: onze filosofie, aanpak, manier van programmeren en de gemeenschap. Kortom: alles wat ons uniek en succesvol maakt.


Stap 2: Fundamentals.

Na je “no sweat” intro stroom je door naar ons Fundamentals programma. Hier maak je kennis met verschillende soorten bewegingen die aan bod komen tijdens de CrossFit lessen. Bewegingen zoals olympisch gewichtheffen, gymnastiek bewegingen, maar ook verschillende methodes om aan je conditie te werken. We tonen je ook hoe de complexere bewegingen in het begin ‘gescaled’ kunnen worden zodat ze haalbaar zijn voor ieder zijn niveau!

Waarom niet meteen starten met CrossFit wod’s?

Voor velen zal CrossFit aanvoelen als een volledig nieuwe sport. We willen je niet onvoorbereid in het diepe gooien. We nemen dus liever de tijd om je alle technieken aan te leren en je bekend te maken met de terminologie. Deze fundamentals lessen geven coaches de mogelijkheid om jou beter te leren kennen. Wat zijn je sportieve doelen? Wat is jouw achtergrond? Heb je eventuele beperkingen of blessures? Op die manier kunnen wij je optimaal begeleiden. CrossFit Fundamentals start vanaf €195. In dit pakket zitten vier 1 op 1 lessen, de mogelijkheid om Crossfit uit te testen en een lichaamsanalyse. Dit is éénmalig en vrijblijvend. Je hangt na deze periode dus aan niets vast. Het is dé ideale gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met CrossFit, de box, de coaches en onze gemeenschap.

Stap 3: CrossFit lessen

Elke CrossFit les is zo ontworpen dat ze voldoet aan de verschillende noden van onze leden. Tijdens een les trainen alle mogelijke leeftijden en niveaus samen. Of je nu top sporter, recreant of vijftig-plusser bent. Het maakt niet uit wat je achtergrond , ervaring of fitness niveau is: iedereen ervaart de voordelen van intensieve coaching bij AlifeRx.

Hoe ziet een gemiddelde CrossFit les eruit?

Warm up

We warmen samen op met het hele team. Geen gekke dingen, gewoon enkele eenvoudige bewegingen om de hartslag naar boven te krijgen en het bloed te doen stromen. Een opwarming duurt tussen de 5 en 7 minuten.

Techniek

Tijdens deze sessies leer je enkele basis bewegingen. Je wordt voortdurend begeleid zodat je op een veilige manier de oefening kunt doen. Denk eraan: elke beweging die je aanleert, is aanpasbaar voor elk niveau. Dit techniek gedeelte duurt 15 minuten.

Conditie

This is where the magic happens! Dit gedeelte bestaat uit bewegingen die je hebt aangeleerd in combinatie met een training om je uithouding en cardiovasculaire capaciteit te verbeteren. Wedden dat je zaken kunt doen die je onmogelijk achtte? Dit conditionele gedeelte neemt gemiddeld 15 minuten in beslag.

Finisher (optioneel)
We eindigen in groep met enkele oefeningen om buik- en rugspieren te versterken: 2 klassieke probleemzones. Een sterke ‘core’ en ‘posterior chain’ zijn essentieel voor het elimineren van kleine kwaaltjes en rugpijn. Ze verkleinen bovendien de kans op blessures en zijn cruciaal voor verbetering in andere lichaamsdelen. Je krijgt ook enkele oefeningen mee die je thuis kunt doen om flexibel en mobiel te blijven. Dit duurt zo’n 10 minuten.

Ontdek zelf wat CrossFit voor jou kan doen!