Wat is CrossFit?


Vraag het aan iedere CrossFitter: CrossFit is méér dan een sport. Het is een levensstijl. Eentje die ervoor zorgt dat je je beter in je vel voelt — zowel mentaal als fysiek. Je werkt aan je conditie, kracht én mobiliteit. Maar daar stopt het niet: het heeft ook impact op je voedingsgewoontes en levensstijl buiten de box.

CrossFit uitvinder Greg Glassman omschrijft CrossFit zo:
CONSTANT GEVARIEERDE, FUNCTIONELE BEWEGINGEN, UITGEVOERD ONDER HOGE INTENSITEIT.
  • Constant gevarieerd

    We combineren alle mogelijke bewegingen op elke mogelijke manier. Elke training is anders, waardoor je lichaam niet de kans krijgt om te wennen. Hierdoor is het resultaat van je training veel groter.

  • Functionele bewegingen

    Squatten, rennen, springen, optillen, dragen: deze dagdagelijkse, functionele bewegingen leer je correct uitvoeren. CrossFit probeert sport en het gewone leven zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Hierdoor voel je jezelf beter, ook tijdens die andere 23 resterende uren in een dag.

  • Onder hoge intensiteit

    Of je nu een elite sporter bent of je je gewoon beter in je vel wilt voelen: de oefeningen zijn meestal dezelfde. Wat is dan wél anders? De intensiteit. Dat is wat CrossFit zo speciaal maakt. Dankzij de constante begeleiding past een ervaren coach de intensiteit aan jouw persoonlijk niveau aan.

Voor wie is CrossFit?

VOOR IEDEREEN!

Elite sporters, recreanten, mannen, vrouwen, kinderen — en alles daar tussenin — voelen zich thuis binnen onze trainingsmethode. Een ervaren coach past de intensiteit aan zodat iedereen de beste resultaten kan bereiken. Zo ontstaat er een hechte groep van individuen die elkaar steunen en motiveren. Dit is meteen ook het sterkste punt van CrossFit.

Meer weten? Kijk hoe je kan starten bij ons!